Deelnemersraad

Onze deelnemersraad geeft het bestuur gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die van belang zijn voor de deelnemende corporaties.

Het bestuur is verplicht advies aan de deelnemersraad te vragen bij wijziging van de standaardovereenkomsten (zoals met het Rijk en de VNG), het reglement van deelneming, het reglement van bezwaar en het reglement van de raad zelf. Het bestuur toetst nieuwe idee├źn en nieuw beleid bij de deelnemersraad, onder andere op draagvlak en praktische haalbaarheid.

Leden(profiel)

De deelnemersraad is een afspiegeling van de deelnemende corporaties. De raad organiseert zelfstandig de kandidaatstelling en het rooster van aftreden. De raad van commissarissen van WSW benoemt de kandidaten volgens een vastgesteld profiel.

Dat profiel zorgt dat de deelnemersraad een goede afspiegeling is van de deelnemende corporaties. Daarvoor zijn een aantal criteria.

  • De functie -> de verhouding directeuren/bestuurders en financieel directeuren/controllers, 9:6.
  • De herkomst -> streven is alle delen van Nederland te vertegenwoordigen.
  • Een goede verdeling van corporaties qua omvang -> groot, middelgroot, klein en qua categorie -> ook categorale corporaties voor ouderen en studenten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden